8. února 2010

Vepřové výpečky se zelím s jablky

400 g vepřového boku,500 g bílého hlávkového zelí,1 velké nasládlé jablko (nebo 2 menší),30 g hladké mouky,30 g cukru,2 cibule,sůl, jablečný ocet, kmín,4 stroužky česneku,15 g sádla
Vepřový bůček nakrájejte na špalíky, osolte, okmínujte a potřete česnekem. Přidejte drobně pokrájenou cibuli a pečte za občasného podlití a otočení v dobře vyhřáté troubě do červena. Hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky,spařte a s kmínem a solí duste do poloměkka. Mezitím oloupejte jablko, zbavte jádřince a okvětí a nahrubo je nastrouhejte. Přidejte jablko k zelí a duste do měkka.Před dokončením zaprašte hladkou moukou. Podle chuti okyselte, osolte a přislaďte.Podávejte s bramborovými knedlíky nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat