8. února 2010

Králík na slanině s dušeným zelím s jablky

400 g králíka,120 g slaniny,olej,3 cibule,sůl, jablečný ocet, kmín,350 g hlávkového zelí,1 větší nasládlé jablko, oloupané a bez jádřince,30 g hladké mouky
Naporcovaného králíka osolte, okmínujte a potřete rozetřeným česnekem. Opečte na slanině, přidejte cibuli a upečte do červena. Hlávkové zelí očistěte, nakrájejte na nudličky, spařte vroucí vodou a se solí a kmínem v malém množství vody duste do měkka. Zahustěte cibulovou jíškou, kterou si připravíte tak, že jemně nakrájenou cibulku zpěníte na tuku, zaprášíte moukou a mírně osmahnete. Zelí s jíškou provařte,podle chuti okyselte jablečným octem, přislaďte a přisolte. Podávejte s bramborovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat