2 ks kuřecích křídel, 2 ks vepřových kotlet, 0,5 kg hlívy ústřičné ( lze
nahradit žampiony, ale má to jinou chuť), střední mrkev, střední cibuli, 0,5 větší okurky hadovky, ¼ kg čínského zelí, 4 stroužky česneku, sojová omáčka
hustá, kajenský pepř mletý, tabasco, kari, houbové koření, cukr, sůl, olej
Maso nakrájíme na kostky cca jeden a půlcentimetrové nebo nudličky. Dáme do
misky spolu s trochou oleje, velkou lžící sojovky, lžičkou kari a houbového
koření a pepře. Necháme marinovat min 2 hodiny v chladničce. Mezitím nakrájíme
zeleninu: Mrkev na tenké 2 milimetrové plátky, cibuli rozloupeme po slupkách a
nakrájíme na čtverečky, to samé uděláme s čínským zelím, ale používáme jen
bílou dužinu (zbytek se hodí na salát), okurku na kostičky a česnek na plátky.
Omáčka : Uděláme si zeleninový vývar. Do kastrolku s 0,2 l vařící vody s trochou
soli, houbového koření a pepře povaříme napřed česnek s mrkví, asi 3 minuty, poté
přidáme cibuli a zelí a vaříme další 2 minuty. Vypneme a do horké vody doplníme
okurkou. Na pánvi s trochou oleje zprudka osmahneme marinované maso, po chvilce
přidáme nakrájené houby a podlijeme vývarem ze zeleniny. Přidáme ještě pár
kapek sojovky, trochu pepře a houbového koření a dusíme maso cca 5 minut
doměka. Přidáme pár kapek tabasca a lžičku cukru, a zprudka vaříme za stálého
míchání, aby nám cukr trochu karamelizoval. Vypneme, přidáme podušenou
zeleninu. Omáčka by měla být středně hustá, trochu nasládlá a lehce ostrá.