červená řepa., mrkev., 100 g špenátu., citron., rajče., KL droždí., KL lecitinu., KL dražé z pylu květů., KL pšeničných klíčků
Zeleninu a citron umixujeme a přidáme pylové dražé, droždí, pšeničné klíčky a lecitin. Tento koktejl je koncentrátem železa, kyseliny listové a antioxidačních vitamínů, které zpomalují proces stárnutí. Obsahuje i bílkoviny a dodává energii, potřebnou na zvládání každodenní aktivity s lehkostí a bez stresu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. října 2012
Východ slunce
300 ml jablečného džusu., 40 ml jahodového sirupu., 40 ml citrónové šťávy., 100 ml sodovky., 2 plátky citronu., 2 jahody s lístky
Polovinu jablečného džusu nalijeme do nádobky na ledové kostky a dáme zmrazit. Kostky zmrazeného džusu dáme do sklenic, zalijeme sirupem a citrónovou šťávou. Po stěně sklenice přes lžičku opatrně přilijeme zbývající jablečný džus a sodovku. Na okraj sklenic zapíchneme plátek citronu a jahodu.
Polovinu jablečného džusu nalijeme do nádobky na ledové kostky a dáme zmrazit. Kostky zmrazeného džusu dáme do sklenic, zalijeme sirupem a citrónovou šťávou. Po stěně sklenice přes lžičku opatrně přilijeme zbývající jablečný džus a sodovku. Na okraj sklenic zapíchneme plátek citronu a jahodu.
Večerní červánky
2 citrony., ½ l pomerančové šťávy., 3/8 l rybízové šťávy., 2 rozpůlené tyčinky skořice., 4 zrnka anýzu., PL medu
Citron tence oloupeme a kůru nakrájíme na proužky, které vaříme v dl vody 5 minut. Citron překrojíme, šťávu z ½ citrónu, pomerančovou šťávu a rybízovou šťávu přilijeme do nádoby, kde se vařila citronová kůra. Nakonec přidáme anýz a celou skořici. Převaříme, přimícháme med, punč nalijeme do sklenic a podáváme.
Citron tence oloupeme a kůru nakrájíme na proužky, které vaříme v dl vody 5 minut. Citron překrojíme, šťávu z ½ citrónu, pomerančovou šťávu a rybízovou šťávu přilijeme do nádoby, kde se vařila citronová kůra. Nakonec přidáme anýz a celou skořici. Převaříme, přimícháme med, punč nalijeme do sklenic a podáváme.
Sorbet s citrónů
8 citronů., 200 g cukru., 600 ml vody., šťáva z pomeranče., 2 bílky., 50 g jemného krystalového cukru
Cukr a vodu povaříme 5 minut. Citrony řádně omyjeme, vrch odřízneme a vnitřek vydlabeme. Těla citronů uložíme do chladničky. Dužinu zbavíme slupek a rozmačkáme ji na kaši. Ze dvou citronů nastrouháme kůru a spolu s citronovou dužinou a pomerančovou šťávou dáme do cukrového nálevu. Směs necháme přejít varem, pak ji propasírujeme a dáme asi na hodinu do mrazáku. Bílky vyšleháme na sníh, který smícháme z polozmrzlými sorbety a krystalovým cukrem. Potom naplníme zchladené vydlabané citrony. V chladničce vydrží i několik dní.
Cukr a vodu povaříme 5 minut. Citrony řádně omyjeme, vrch odřízneme a vnitřek vydlabeme. Těla citronů uložíme do chladničky. Dužinu zbavíme slupek a rozmačkáme ji na kaši. Ze dvou citronů nastrouháme kůru a spolu s citronovou dužinou a pomerančovou šťávou dáme do cukrového nálevu. Směs necháme přejít varem, pak ji propasírujeme a dáme asi na hodinu do mrazáku. Bílky vyšleháme na sníh, který smícháme z polozmrzlými sorbety a krystalovým cukrem. Potom naplníme zchladené vydlabané citrony. V chladničce vydrží i několik dní.
Rajčatový koktejl
2 dl mléka., 2 dl rajčatové šťávy z rajčat nebo 40 g rajčatového protlaku., lžíce jablečného sirupu., lžička citronové šťávy
Všechny tekutiny dobře rozmixujeme nebo ručně vyšleháme a hned podáváme. Cukr přidáváme podle druhu rajčat.
Všechny tekutiny dobře rozmixujeme nebo ručně vyšleháme a hned podáváme. Cukr přidáváme podle druhu rajčat.
Pomerančový flip
Ledovou tříšť (ledové kostky vložíme do igelitového sáčku a paličkou je rozklepeme) vsypeme do šejkru, zalijeme cukrovým sirupem, pomerančovým džusem, přidáme žloutek a protřepeme. Grapefruit oloupeme, odkrojíme plátek na ozdobení a zbytek nakrájíme na kostičky. Dáme do poháru a přelijeme flipem. Ozdobíme šlehačkou, meduňkou a plátkem grepu.
Domáci pomerančový džus
slupka s jednoho většího pomeranče., 130 g moučkového cukru., 5 dl vody., 250 g krystalového cukru., 10 g kyseliny citrónové
Pomeranč důkladně omyjeme (nesmí být chemicky ošetřen) a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do větší sklenice ukládáme střídavě vrstvu strouhané pomerančové kůry a vrstvu cukru, pohár dobře uzavřeme a necháme 3 dny odstát. Z vody a krystalového cukru uvaříme sirup, přimícháme Odleželou pomerančovou kůru a kyselinu citrónovou a necháme 2 dny vyluhovat. Pak přecedíme přes husté síto a nalijeme do láhve. Nápoj podáváme zchlazený. Můžeme si ho připravit i do zásoby z větší dávky surovin.
Pomeranč důkladně omyjeme (nesmí být chemicky ošetřen) a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do větší sklenice ukládáme střídavě vrstvu strouhané pomerančové kůry a vrstvu cukru, pohár dobře uzavřeme a necháme 3 dny odstát. Z vody a krystalového cukru uvaříme sirup, přimícháme Odleželou pomerančovou kůru a kyselinu citrónovou a necháme 2 dny vyluhovat. Pak přecedíme přes husté síto a nalijeme do láhve. Nápoj podáváme zchlazený. Můžeme si ho připravit i do zásoby z větší dávky surovin.
Mrkvová šťáva
2,5 dl 100% mrkvové šťávy., šťávu ze ¼ citronu., 2 kostky ledu., kolečko citronu s chemicky neošetřenou kurou., kuru z citronu., stonek řapíkatého celeru i s listy
Vychlazenou mrkvovou šťávu promícháme s citronovou a vlijeme do sklenice. Přidáme led a kolečko citronu. Sklenici ozdobíme kurou a stonkem řapíkatého celeru, který nám poslouží také k míchání nápoje.
Vychlazenou mrkvovou šťávu promícháme s citronovou a vlijeme do sklenice. Přidáme led a kolečko citronu. Sklenici ozdobíme kurou a stonkem řapíkatého celeru, který nám poslouží také k míchání nápoje.
Ledová citronáda s vuní jablka
4 PL ledové tříště., 100 ml jablečného moštu., 2 PL citronového sirupu., šťávu z citronu., limetku., ½ jablka., snítku máty peprné na ozdobení
Do šejkru vložíme ledovou tříšť. Zalijeme jablečným moštem, přidáme citronový sirup a citronovou šťávu. Dukladně protřepeme. Limetku nakrájíme na kolečka, jablko na tenké plárky – po kousku odložíme na ozdobení – a vložíme do sklenice, přidáme mátu a přelijeme nápojem z šejkru. Ozdobíme limetkou a jablkem.
Do šejkru vložíme ledovou tříšť. Zalijeme jablečným moštem, přidáme citronový sirup a citronovou šťávu. Dukladně protřepeme. Limetku nakrájíme na kolečka, jablko na tenké plárky – po kousku odložíme na ozdobení – a vložíme do sklenice, přidáme mátu a přelijeme nápojem z šejkru. Ozdobíme limetkou a jablkem.
Joe limonáda
3 cl malinové šťávy., dl pomerančového džusu., cl citronové šťávy., 5 cl sodové vody., 2 kostky ledu., plátek pomeranče., kandovanou třešničku
Na dno vysoké sklenice nejprve nalijeme malinovou šťávu, pak přidáme kostky ledu a připravíme si lžičku s delší rukojetí. Pomerančový džus naléváme opatrně přes lžíci, stejne jako sodovou vodu. Na konec ještě zastříkneme citronovou šťávou. Sklenici ozdobíme tenkým plátkem pomeranče a kandovanou třešní.
Na dno vysoké sklenice nejprve nalijeme malinovou šťávu, pak přidáme kostky ledu a připravíme si lžičku s delší rukojetí. Pomerančový džus naléváme opatrně přes lžíci, stejne jako sodovou vodu. Na konec ještě zastříkneme citronovou šťávou. Sklenici ozdobíme tenkým plátkem pomeranče a kandovanou třešní.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)