8. února 2010

Kapr dušený v jablkách

800 g očištěného kapra,250 g jablek,25 g strouhaného perníku,70 g rozinek,30 g medu,25 ml citrónové šťávy,60 g cibule,300 ml vína,rostlinný tuk,bobkový list, skořice, sůl
Naporcovaného kapra osolte a s nadrobno nakrájenou cibulí opečte na tuku. Přidejte citrónovou šťávu, polovinu množství vína a bobkový list. Přiklopte a nechte chvíli dusit. Pak kapra vyjměte a dejte stranou.Do stejného kastrolu vložte rozkrájená oloupaná jablka bez jádřinců, skořici a nechte rozvařit. Mezitím dejte nastrouhaný perník do zbylého množství vína a nechte máčet.Jablka vyjměte a prolisujte na kapra,kterého jste vrátili do kastrolu a zalijte vínem s perníkem. Přidejte spařené rozinky a připravený med.Ještě 10 minut poduste. Podávejte s vařeným bramborem, případně se zeleninovým nebo luštěninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat