Dršťky očistíme a vaříme 30 minut. Pak je scedíme, zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme do měkka (4-6 hodin). Měkké dršťky pokrájíme na nudličky, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, pepř celý, nové koření, zalijeme vývarem nebo vodou a vše vaříme 30 minut. V rozpáleném tuku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a mletou papriku, zamícháme do polévky a povaříme. Nakonec dochutíme utřeným česnekem, nastrouhaným zázvorem a majoránku. Polévku můžeme ještě podle chuti dosolit a okořenit mletým pepřem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat