31. března 2010

Držková polévka

500 g  dršťek, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření,masový vývar nebo voda, 30 g sádla, 1 cibule, 30 g hladké mouky, mletá paprika, 2 stroužky  česneku, zázvor, majoránka
Dršťky očistíme a vaříme 30 minut. Pak je scedíme, zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme do měkka (4-6 hodin). Měkké dršťky pokrájíme na nudličky, přidáme očištěnou  kořenovou zeleninu, pepř celý, nové koření, zalijeme vývarem nebo vodou a vše vaříme 30 minut. V rozpáleném tuku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a mletou papriku, zamícháme do polévky a povaříme. Nakonec dochutíme utřeným česnekem, nastrouhaným zázvorem a majoránku. Polévku můžeme ještě podle chuti dosolit a okořenit mletým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat