12. května 2010

Vepřové maso na houbách

4 vepřové kotlety, sůl, mletý kmín, hladká mouka, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky na omáčku, olej nebo sádlo, 250 g čerstvých hub

Kotlety naklepeme, osolíme, okmínujeme a obalíme v mouce.Na tuku necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme kotlety a z obou stran je opečeme do světlehněda. Měkké kotlety vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a povaříme. Mezitím očistíme houby, pokrájíme je na plátky,vložíme na olej, osolíme, okmínujeme a promícháme. Zprvu je dusíme ve vlastní šťávě,pak, až tekutina vysmahne, ještě krátce opékáme. Na talířích rozložíme kotlety, podlijeme je omáčkou, na ně navršíme houby a doplníme zeleninovou rýží, kterou připravíme tak, že na lžíci oleje osmahneme cibulku, přidáme hrnek spařené rýže, promícháme s cibulí, vsypeme půl sáčku zmrazené zeleniny, zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a 15 minut dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat