9. února 2010

Pohanka s česnekem a cibulkou

500 g hnědé loupané pohanky,1 větší cibule nadrobno nasekaná,4 – 5 stroužků česneku,1 lžíce dobrého rostlinného oleje,1 lžíce extra panenského olivového oleje,2 lžíce usekané petrželky,sůl
Pohanku vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, promíchejte a slijte nečistoty, ktere vyplavou.Propláchněte,zceďte, vraťte do hrnce a zalijte vodou cca 2 prsty nad povrch pohanky, přidejte špetku soli, velmi zvolna uvařte do měkka a nechte pod poklicí dojít. Na lžíci rostlinného oleje zvolna osmažte cibulku do sklovata.Česnek prolisujte do poloviny lžičky soli a nožem rozetřete na kaši. Do teplé uvařené pohanky přidejte olivový olej, cibulku, česnek a petrželku, případně dosolte nebo okořeňte směsí koření dle obliby. Podávejte se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou či houbami jako samostatný pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat