12. února 2010

Grilovaná masová směs

4 malé silně kořeněné párky nebo klobásky., 4 malé jemné párky s cibulovou chutí (chipolatas)., 4 vinné klobásky., 4 jehněčí kotlety., 4 malé hovězí steaky., 4 vepřové panenky., telecí ledvina., 4 rajčata., olej., sladká paprika., provensálské koření., 2 PL hořčice., 4 větší hlavičky žampionů., sůl., pepř.,
Telecí ledvinku očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme je provensálským kořením, mírně osolíme a opepříme. Jehněčí kotlety a plátky vepřové panenky poprášíme špetkou sladké papriky. Párky a klobásky potřeme trochou hořčice. Vše dáme stranou. Rozehřejeme gril na barbecue. Maso, rajčata a žampiony potřeme olejem. Vše dáme grilovat podle vlastní chuti. Vepřové maso, uzenky a malé kořeněné párky je třeba v každém případě dobře propéct. Před podáváním maso a zeleninu osolíme a opepříme.
Rada: Maso je třeba nakrájet na malé kostky. Ke konci grilování potřeme některé kousky hořčicí, zejména uzenky a vepřové maso.
Doporučené nápoje: Červené víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat