8. února 2010

Kuřecí salát s ovocem

400 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa,200 g oloupaných jablek bez jádřinců,200 g ananasu čerstvého nebo kompotovaného,200 g konzervovaných mandarinek,15 g loupaných nasekaných mandlí,30 ml koňaku,2 lžíce kečupu,šťáva z jednoho citrónu,30 g majonézy,sůl, cukr, pepř, sladká paprika,1 hlávkový salát,toustový chléb
Maso, jablka a ananas nakrájejte na kousky, přidejte mandarinky a mandle. Podle chuti ochuťte špetkou pepře, papriky, soli a cukru.Dobře promíchejte a přikryté nechte asi 20 minut odležet. Mezitím připravte dresink: Do majonézy postupně vmíchejte koňak, kečup a citrónovou šťávu. Servírovací misky vyložte hlávkovým salátem, na něj položte porci kuřecího salátu a přelijte dresinkem. Podávejte s toustovým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat