19. srpna 2012

Plněné datle s pistáciemi

20 ks datlí,200 g loupaných mandlí,100 g pistáciových oříšků, nesolených,200 g moučkového cukru,3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

Pistácie nasekáme nadrobno nebo hruběji rozsekáme v mixéru a na suché rozpálené pánvi krátce opražíme. Mandle jemně umeleme nebo rozmixujeme v robotu, smícháme s prosátým moučkovým cukrem a pokropíme pomerančovou šťávou. Směs ještě jednou semeleme nebo umixujeme a propracujeme v hladkou hmotu. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout, než si připravíme datle.Datle na jedné straně podélně nakrojíme a vymáčkneme pecku. Vzniklý otvor naplníme mandlovou hmotou, uhladíme a posypeme sekanými opraženými pistáciemi.Plněné datle vložíme do misek nebo sklenic a podáváme ke kávě.

Kuřecí prsa s harissou a cizrnou

4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, asi 600 g,4 lžičky harissy,4 lžíce olivového oleje,cibule, nakrájená najemno, 2 stroužky česneku, drceného,0,5 lžičky mleté skořice,lžička mletého zázvoru,400 g sterilovaných loupaných rajčat, celých nebo krájených,2 řapíky celeru,50 g rozinek,lžička přírodního cukru nebo medu,40 g sterilované cizrny, opláchnuté a slité,hrst lístků čerstvého koriandru, usekaného,sůl a mletý pepř na dochucení,trochu citronové šťávy na dochucení

Omytá kuřecí prsa naložíme do směsi z harissy, 3 lžic oleje a lžíce lístků koriandru a necháme hodinu marinovat. Řapíky celeru omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Rozinky propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm kuřecí prsa z obou stran. Vyjmeme a přikryjeme alobalem. Do výpeku přidáme zbylý olej, osmahneme cibuli a česnek, koření, rajčata, řapíky celeru, rozinky, cukr nebo med, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec vložíme opečené maso a cizrnu, podlijeme trochou vody a dusíme na mírném ohni doměkka. Potom ještě vmícháme usekaný koriandr a ihned podáváme s chlebovými plackami.

Marocké kuličky s chilli a mátou

500 g skopového, jehněčího nebo telecího masa, nasekaného nebo mletého,2 cibule, jemně pokrájené,hrst opražených piniových oříšků, nasekaných,hrst lístků čerstvého koriandru, usekaného, nebo petrželka, usekaná,hrst lístků máty, usekané, lžička mletého chilli,lžička mletého koriandru,lžička mletého kmínu,sůl,olej na smažení pár listů ledového salátu k podávání

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, které poté nadrobno nasekáme nebo hruběji umeleme na masovém strojku. Osolíme, okořeníme, vmícháme jemně nakrájenou cibuli, posekané piniové oříšky, usekané bylinky a dobře promícháme. Mleté maso necháme 10 minut odpočinout, aby se chutě spojily, a pak z ochuceného masa tvarujeme menší kuličky zhruba velikosti vlašského ořechu. Ve velké pánvi nebo hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kuličky v něm po všech stranách usmažíme dozlatova. Potom je vyjmeme a necháme okapat. Nejlepší je přeložit je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Můžeme je také usmažit ve fritéze.Pikantní masové kuličky podáváme na listech ledového salátu s citronovou omáčkou nebo harissou.Pokud chceme být opravdu styloví, můžeme jako přílohu použít arabský chléb, který je k dostání ve větších prodejnách potravin nebo v pekařstvích. Bez mletého masa by se marocká kuchyně neobešla, stejně jako bez čerstvých bylinek a koření. Zkuste masové kuličky na ledovém salátu zapíjet tradičním nápojem Maročanů, kterým je hodně oslazený mátový čaj, jenž skvěle osvěží i ve velmi horkém dni a kromě toho také příznivě ovlivňuje trávení.

Bulgurový salát se zeleninou

300-400 g bulguru,100 g rozinek - korintek, spařených,hrst piniových oříšků, opražených,hrst zelených oliv, nakrájených, salátová okurka,menší svazek lahůdkové cibule s natí,svazek ředkviček,3 rajčata,červená paprika (kapie),svazek zeleného koriandru, usekaného,hrst čerstvé natě fenyklu, usekaného, 70-100 g tvrdého tvarohu, fety nebo kozího sýra,
na zálivku : 5 lžic arašídového nebo olivového oleje,1-2 lžičky harissy,šťáva z většího citronu,lžička mletého zázvoru,lžička mletého kmínu,2 stroužky drceného česneku, sůl a mletý pepř


Bulgur (je to obilná příloha připravená z částečně naklíčené a namleté pšenice) uvaříme podle návodu uvedeného na obalu a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu důkladně omyjeme, očistíme, popřípadě oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do větší mísy. V misce prošleháme suroviny na zálivku a zalijeme jí nakrájenou zeleninu. Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.Piniové oříšky opražíme nasucho v rozpálené pánvi a dáme stranou.K nakrájené zelenině se zálivkou přimícháme předem připravený a prochladlý bulgur,spařené rozinky, pražené piniové oříšky, usekané olivy, všechny zelené natě a rozdrobený nebo nadrobno nakrájený sýr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.Salát můžeme podávat buď okamžitě, nebo vychlazený.

Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony

kuře o hmotnosti asi 1 kg, lžička šafránu,2 lžíce másla,2 lžíce olivového oleje,300 ml vody,sůl a mletý pepř, lžička mletého zázvoru,2 bobkové listy,špetka muškátového oříšku,4 cibule nakrájené na proužky,2 lžičky cukru krupice,lžíce medu,2 kysané citrony, nakrájené + 1 na ozdobu,2 hrsti červených oliv,hrst lístků čerstvého koriandru

Kuře omyjeme, očistíme, naporcujeme a poprášíme šafránem. V silnostěnném kastrolu rozehřejeme lžíci másla s olejem a ze všech stran na něm osmahneme porce kuřete, trvá to asi 5 minut. Osolíme a okořeníme a zalijeme vodou. Dusíme pod poklicí na mírném ohni přibližně půl hodiny. Nakrájenou cibuli povaříme asi 15 minut v menším množství oslazené vody, scedíme a necháme okapat. Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, přendáme na mísu a přikryjeme alobalem. Do šťávy z kuřete přidáme zbylé máslo a med, okapanou uvařenou cibuli, kysané citrony a olivy. Promícháme a povaříme.Kousky kuřete přelijeme šťávou a ihned podáváme posypané lístky koriandru a ozdobené kysaným citronem. Tažin je marockým národním jídlem a můžete do něj použít i jiné maso než kuřecí nebo jen zeleninu. Svůj název toto jídlo získalo podle speciální nádoby s pokličkou (tajine), ve které se připravuje.

Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty

500 g pangasia,2 papriky,2 rajčata,80 g sýra cihly vcelku,50 g másla,2 lžíce kečupu,hladká mouka,sůl, česnek,grilovací koření
Pangasia rozdělíme na porce, které počesnekujeme , posolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. V hlubší misce z varného skla rozpustíme máslo a obalené porce pangasia opatrně vložíme do rozpuštěného tuku. Rychle z obou stran osmahneme. Mezitím očištěné papriky nakrájíme na proužky a omytá rajčata na plátky. Na opečeného pangasia dáme vrstvu paprik a vrstvu rajčat a asi 20 minut pečeme. Potom pangasia posypeme vrstvou nastrouhaného sýra a zakapeme kečupem. Dáme ještě na chvíli zapéct do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Sumeček žraločí se sezamem

2 filety sumečka,2 str. česneku,2 KL hořčice s česnekem a feferonkami,sezamová semínka,olivový olej nebo máslo,sůl
Filety sumečka osolíme. Na jedné straně potřeme hořčicí a druhou stranu potřeme česnekem.Smažíme na rozpáleném tuku (stačí menší množství). V průběhu smažení posypeme filety z obou stran sezamovým semínkem a opékáme, dokud se na filetách nevytvoří křupavá zlatavá kůrčička. Doporučená příloha: brambory nebo bílá bageta. 

Smažený sumeček žraločí

4 porce filet ze sumečka (cca 800-1000 g),koření Ryby od Vitany ,10 dkg tvrdého sýra, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, olej na smažení
Porce ryby osolíme a posypeme kořením. Vetřeme do masa a necháme asi půl hodiny marinovat. Nastrouhaný sýr vmícháme do rozšlehaných vajec. Rybí porce obalíme klasicky v trojobalu (mouka,vejce se sýrem, strouhanka) a na mírně rozpáleném tuku smažíme dorůžova.Doporučená příloha: Podáváme s bramborovou hedvábnou kaší, nebo vařenými bramborami.

Schovaný pangasius.

400 g pangasia,citronová šťáva,4 lžíce olivového oleje,2 středně velké cibule,sůl
omáčka : 4 dl smetany,200 g taveného sýra,3 žloutky, sůl, muškátový květ,máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy,50 g másla,50 g strouhaného tvrdého sýra

Pangasia pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny rozležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme pangasia,osolíme a dusíme do měkka.
Omáčka:Sýry zalijeme smetanou a na mírném ohni mícháme, až se roztaví. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sůl, muškátový květ a tuhý sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe kousky pangasia a cibulí, rozetřeme na ně sýrovou omáčku, poklademe lístky másla a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě zapečeme.

Rybí copy

2 rybí filety (losos, pangasius a pod.),sul,pepř,citrónová šťáva, hořčice
Filety opláchnete vodou a dobře osušte. Každý filet podélně rozříznete na tri pruhy, ale na jednom konci je nedořízněte, aby zůstaly spojeny. Osolte, opepřete je a potřete je citrónovou šťávou a hořčicí. Z každého filetu upleťte cop (upevněte jej je-li třeba párátky) acopy položte na plech s papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 150-180 st. C 10-15 minut. Podávejte s dušenou zeleninou, vařenými bramborami a případně nějakou studenou nebo teplou omáčkou podle vlastní chuti.

Ryba v žitě

6 filetů ryb (bílá treska, pangasius nebo obyč. filé), 2 vejce, hrst čerstvého šalvěje,hrst čerstvého oregana, 3 lístky čerstvé máty, snítka libečku,sůl,pepř,150 g žitné mouky, 3 PL olivového oleje, olej na smažení
V mixeru rozšleháme bylinky s vejcem, solí a olivovým olejem do pěny.V obalovací misce smícháme žitnou mouku se solí a pepřem. Jednotlivé porce namáčíme do bylinkové pěny a poté obalíme v žitné mouce. Ihned smažíme do zlatova na oleji. Hotové podáváme s citronem.

Pečený pangasius na zelenině

Pangasius 1 kg,citron 1-2,sůl,koření "Bylinkové máslo", nebo koření na rybu,strouhanka,lžíce oleje na vymazání pekáče, mražená zeleninová směs,cibule 2, česnek 3 stroužky,smetana 1-2 dl, nastrouhaný Eidam 20 dkg
Rozmrazeného pangasiuse opláchneme, osušíme a alespoň 20 min. marinujeme v citronové šťávě.Do pekáče vymazaného olejem nasypeme mraženou zeleninu, na ní dáme ještě nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Rybu osolíme a okořeníme, pak obalíme ve strouhance a dáme na zeleninu, přelijeme smetanou a posypeme sýrem. Pečeme asi půl hodiny, dokud se neudělá světlehnědá kůrčička.

Pangasius s provensálskou zeleninou.

1 PL olivového oleje,0,5 cibule, oloupané, nakrájené na tenké plátky,125 ml lilku, nakrájeného na kostičky,0,5 cukety, nakrájené na kostičky, 0,5 žlutého paprikového lusku, nakrájeného na kostičky,konzerva (540 ml) kostek rajčat, bez nálevu,1 KL cukru,1 KL provensálského koření,½ KL sušené bazalky,½ KL fenyklových semínek, lze vynechat,75 ml černých vypeckovaných oliv,sul,pepř,500 g filetu z pangasia,sýr feta, čerstvá nakrájená petrželka

Troubu zapnete na 230 st. C.Na pánvi rozehřejte olej, na něm restujte cibuli, lilek, cuketu a paprikový lusk tak, až jsou lehce opečené ale stále ještě "al dente". Přidejte k nim rajčata, cukr, olivy a provensálské koření. Osolte,opepřete a vařte 3 minuty nebo až se tekutina odpaří. Obsah pánve přemístěte do olejem lehce vymazaného pekáče. Na zeleninu rozložte rybu, osolte a opepřete ji. Pecte v troubě 20-25 minut.Před podáváním posypte jídlo rozdrcenou fetou a petrželkou.K takto upravenému pangasiu je nejvhodnější přílohou couscous. K jídlu také patří lehké červené víno.

Pangasius v sojové omáčce ovoněný pomerančem

2 větší filety pangasia nakrájené na větší kousky (1,5 cm x1,5 cm), 2 stroužky česneku, nasekané na nudličky, chilli paprička červená, zbavená semínek a na proužky pokrájená, středně velký pomeranč,větší snítka rozmarýnu,4-6 PL tmavé sojové omáčky, olivový olej, kari koření-madráské, sůl, PL -polévková lžíce

Kousky pangasia zakapeme lehce pomerančovou šťávou, opatrně promícháme a necháme.Připravíme si velkou pánev, vlijeme trochu olivového oleje, přidáme nasekaný česnek, pokrájenou chilli papričku, chvilku orestujeme a přidáme pangasia, lehce poprášíme kari kořením, a opečeme ze všech stran.Přidáme 4 PL sojové omáčky a pangasia v ní pěkně obalíme. Přidáme snítku rozmarýnu, vložíme do sosu a rybu za stálého opatrného obracení, tak aby zůstaly jednotlivé kousky celé, obracíme. Dle konzistence můžeme přidat buď sojovou omáčku, nebo pomerančovou šťávu, sos má být vláčný, lesklý a hustý. V případě nutnosti dosolíme.Na malé pánvi opečeme 4 plátky pomeranče, kterým zdobíme jednotlivé porce. Když je ryba krásně obalena sosem, můžeme lehce zakápnout pomerančovou šťávou. Před podáváním vyndáme snítku rozmarýnu, podáváme teplé, zdobené opečenými plátky pomeranče.

Pangasius v parmazánové krustě

4 filety pangasia,3-4 bílky,hrst jemně nastrouhaného parmazánu, sůl,černý pepř
Bílky našleháme vidličkou v ploché misce nebo hlubokém talíři, přidáme hrst parmazánu a promícháme. Porce ryby osušíme, osolíme a obalíme v připravené směsi. Přendáme do vymazané zapékací misky, zalijeme zbytkem směsi a pečeme při 230°C asi 20 minut.

Plněný pangasius

4 stejně veliké filety z pangasia, 100 g sýra feta,1-2 prolisované stroužky česneku,sul,bílý pepř,2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení
Sýr rozmělněte vidličkou, přidejte k němu česnek, osolte, opepřete a dobře promíchejte.Tuto sýrovou hmotu rozetřete na dva rybí filety, zakryjte je zbylými dvěma filety a upevněte dřevěnými párátky.Naplněnou rybu obalte v rozšlehaném vejci a strouhance, případně dvakrát. Usmažte na oleji do zlatova.

Pečený cajun pangasius

250 ml kukuřičné mouky,2 KL soli,1 KL mletého pepře,8 filetu z pangasia (à 100-120 g),2 PL cajun koření,60 ml rozpuštěného másla,tuk na vymazání pekáče,čtvrtky citronu
První tri ingredience smíchejte dohromady. Vymažte pekáč tukem.Rybí filety obalte v ochucené kukuřičné mouce a polož je, kůží dolů, do pekáče. Posypte je cajun kořením a pokapejte máslem. Pecte v troubě vyhřáté na 200 st. C 30 minut.Ozdobte čtvrtkami citronu. Podávejte s bramborami a ochuceným cremefraiche nebo s bramborami rozšťouchanými s krájenou pažitkou a politými máslem.

Pangasius v bramborovo-špenátovém lůžku se sýrovou peřinkou

600 g filetů z pangasia,400 g čerstvého listového špenátu,500 g brambor (vhodných na pyré),3 vejce, 2 žloutky,50 g strouhaného ementálu,30 g jemné strouhanky,100 ml smetany ke šlehání,200 ml mléka,100 g másla (celkem - část na opečení ryby, část do bramborové kaše a do bešamelu),50 g hladké mouky, muškátový oříšek,bílý pepř,sůl
Z brambor uvaříme kaši, do které po zchladnutí zamícháme rozšlehaná vejce, část másla, sůl a nastrouháme muškátový oříšek. Kaši naklademe po obvodu vymazané zapékací mísy. Listový špenát spaříme, necháme okapat a navrstvíme do volného místa ve středu mísy.Porce ryby osolíme, zprudka krátce opečeme na másle (ještě si část ponecháme na bešamel) a položíme na špenátové listy.Poslední část másla rozpustíme v kastrůlku, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, zalijeme mlékem, smetanou a krátce provaříme. Po mírném vychladnutí do bešamelu vmícháme dva žloutky, polovinu strouhaného ementálu a přisolíme. Omáčkou zalijeme obsah misky a dáme zapéct. Pět až deset minut před koncem zapékání posypeme povrch strouhankou promíchanou s druhou polovinou sýra.

Pangasius z přístavní krčmy

600 g pangasia,sůl,0,5 citronu,čajová lžička plnotučné hořčice,3 lžíce hrubé mouky
na těstíčko : 150 g hladké mouky,1/4 sáčku prášku do pečiva,2 čerstvá vajíčka,1,5 dl piva
na smažení : 200 g ztuženého tuku

Pangasia upravíme na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Po jedné straně natřeme hořčicí, obalíme v mouce a ponoříme do těstíčka. Smažíme v v rozpáleném tuku dozlatova. Podáváme s novými brambory a zeleninovým salátem.

Pangasius ve slanince

4 porce pangasia,8 plátků anglické slaniny,4 stroužky česneku, cibule, hladká mouka,lžíce citrónové šťávy, lžíce rybí omáčky,lžička medu,olej,pepř,sůl
příloha: 400 g mraženého listového špenátu,100 g strouhaného parmezánu,sůl


Pangasia osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce, každou porci zabalíme do dvou plátků slaniny, sepneme párátky a opékáme na oleji asi 10 minut. Jednou obrátíme.Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, abychom ho udrželi teplé, dokud nepřipravíme omáčku. Do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli (tu jsme nakrájeli během opékání ryby), postrouhaný česnek, orestujeme dozlatova, vmícháme med a rybí omáčku, případně přisolíme nebo přidáme trochu vody a redukujeme, dokud nezískáme hustší omáčku. Případně dochutíme. Omáčkou přeléváme porce ryby a podáváme se špenátem, zasypaným strouhaným sýrem.

Pangasius v křenu.

1000 g pangasia,300 g čerstvého křenu,1/2 l šlehačky,sůl,120 g másla,70 g strouhaného sýra
Pangasia osolíme, na másle lehce opečeme. Šlehačku smícháme s nastrouhaným křenem a sýrem. Pangasia směsí zalijeme a zapečeme v troubě. Podáváme s osmaženými bramborami.

Pangasius v kabátku a vínem ovoněný

2 filety pangasia (cca 1/4 kg jeden),sůl,3 PL hladké mouky,2 PL koření na ryby od Mikada (koření má modrý obal),1 PL česnekové soli ,1 PL rybí omáčky,2 PL červeného polosladkého vína,2 PL tuku (Ceres soft), 0,5 velké cibule
Mouku promícháme s kořením a česnekovou solí. V této směsi obalíme porce osoleného sumečka a hezky osmažíme po obou stranách na rozpáleném tuku. Zakápneme rybí omáčkou a vínem. Rybu v tom pěkně otočíme aby se ovoněla po všech stranách.Víno se vsákne. Podáváme posypané nakrájenou cibulí.

Pangasius se smetanovou omáčkou.

500 g filetu z pangasia,sul,pepř,50 g másla,100 g žampiónu, 0,5 cibule, nakrájená na kostičky,½ dl bílého vína, šťáva z 0,5 citronu,1 1/4 dl smetany ke šlehání,krájená petrželka,tuk na vymazání pekáče

Rozdělte rybu na dvě porce, osolte a opepřete ji.Pekáček vymažte tukem a rybu do něj položte.Zapnete troubu na 180 st. C. Odřízněte nožky ze žampiónu, nakrájejte je na drobné kostičky,smíchejte je s cibulí a posypte tím rybu.Kousek alobalu potřete máslem a pekáček s rybou alobalem zakryjte. Pecte ½ hodiny.V kastrole rozehřejte máslo a na něm opecte kloboucky žampiónu.Rybu vyjmete z trouby a udržujte ji teplou. Z pekáčku odlijte šťávu, vmíchejte do ni smetanu a kousíček másla. Osolte a opepřete.Rybu dejte na talíře, přelijte ji omáčkou, ozdobte hlavičkami žampiónu a posypte petrželkou.

Pangasius s kůrkou

4 filety z pangasia,sul,pepř,50 g rozpuštěného másla,1,5 dl strouhanky,0,5 dl strouhaného ementálu, strouhaná kura z půlky citronu,šťáva z půlky citronu,sušená bazalka podle chuti
Zapnete troubu na 200 st. C. Rybí filety osušte, rozložte je do pekáče, osolte a opepřete je.Smíchejte máslo spolu se strouhankou, citrónovou kůrou a šťávou, sýrem a bazalkou. Tuto hmotu rozetřete na filety.Pecte v troubě 20-25 minut.

Pangasius s bylinkovou omáčkou

6 filetu z pangasia,svazek petrželky, svazek kopru, svazek koriandru, 2 PL (česnekového) másla,cibule, nakrájená na kostičky,2 PL bylinkového másla,sul,pepř, 200 ml mléka, 2 PL mouky, paprikový lusk,2 PL tuku

Očištěný paprikový lusk nakrájejte na proužky 5x0,5 cm.Na větší pánvi rozehřejte tuk a na něm orestujte cibuli. Přidejte k ní máslo a mouku a krátce osmažte. Přilijte mléko, osolte a opepřete a krátce povařte. Bylinky nakrájejte na drobno a vmíchejte je do omáčky na pánvi.Na dno pekáče dejte trochu omáčky.Rybí filety osušte a překrojte je podélně na poloviny. Potřete je (česnekovým) máslem, osolte, opepřete je a naskládejte je do pekáče tak, aby mezi nimi byly mezery. Nakonec je polijte omáčkou (je-li příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka) a pecte je v troubě vyhřáté na 175 st. C 20-25 minut.

Pangasius s bramborovou nádivkou

500 g pangasia nebo filé ,sůl,citronová šťáva,koření na ryby,2 lžíce oleje
nádivka : 2 vejce,3 dcl mléka,6 lžic směsi na bramborové knedlíky, 6 lžic strouhaného sýra,3 stroužky česneku, majoránka

Rybu ocitrónujeme, okořeníme, osolíme a vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péci do vyhřáté trouby. Nádivku smícháme ze všech ingrediencí, chuť a hustota těsta by měla být asi jako na bramboráky. Rybu necháme asi 10 minut péci v rozpálené troubě a pak na jednotlivé porce lžící naklademe hromádky nádivky. Dáme péci a pečeme dorůžova.