11. února 2010

Špízy z mořské štiky

mořská štika (700 až 800 g)., 100 g uzeného bůčku., 2 cibule., 3 stroužky česneku., 150 g žampionů., 2 bobkové listy., citron., dl oleje., sůl., pepř.,
Ze štiky nakrájíme plátky, odstraníme kůži a plátky nakrájíme na kostky. Do nádoby vlijeme olej, přidáme drcené bobkové listy, tymián, citronovou šťávu, usekaný česnek, osolíme a opepříme. Přidáme kostky štičího masa, promícháme a necháme naložené alespoň 2 hodiny v chladničce. Potom maso napichujeme na špízy střídavě s uzeným bůčkem, žampiony a cibulí. Uzený bůček nakrájíme na silnější plátky, oloupeme cibule a nakrájíme je na čtvrtky. Žampiony pečlivě očistíme, větší překrojíme. Rozehřejeme gril, špízy potřeme marinádou a opékáme na prudkém ohni. špízy pravidelně obracíme. 
Rada: Špízy si připravíme večer předem a necháme je marinovat přes noc v chladničce. Citronovou šťávu přidáme až nazítří.
Doporučené nápoje: Tokajské víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat