10. února 2010

Bochánky se šlehačkou

120 g másla., PL moučkového cukru., 150 g prosáté hrubé mouky., 4 vejce., 300 g smetany., sáček vanilkového cukru., sklenička likéru Grand Marnier., 100 g cukru na posypání (vanilkový cukr).,
V kastrolu svaříme 0,25 l vody s 80 g másla, které jsme rozkrájeli na menší kousky, s moučkovým cukrem a špetkou soli. Jakmile voda začne vřít, sejmeme nádobu z plotny a vsypeme do ní najednou celou dávku mouky. Řádně promícháme dřevěnou měchačkou, aby vzniklo hladké těsto. Do těsta postupně přidáváme celá vejce a stále mícháme. Plech vymažeme máslem a lžičkou na něj klademe bochánky těsta o velikosti vlašského ořechu. vložíme do předehřáté trouby na 20 minut, dokud bochánky "nenaběhnou" a dokud nejsou upečený dozlatova. Mezitím si ve větší míse ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Než budeme plnit pečivo, uložíme si krém do chladničky. Jakmile jsou bochánky upečené, necháme je vychladnout. Vychladlé bochánky po stranách nařízneme, abychom je mohli naplnit šlehačkou. Naplněné bochánky narovnáme do pyramidy na servírovací tác, poprášíme vanilkovým cukrem a podáváme.
Rada: Pečivo musí být dokonale propečené, proto je třeba přísně dodržovat předepsanou dobu pečení. Jinak by mohlo "klesnout" a zrakový ani chuťový efekt by nebyl dokonalý. V obchodech pořídíme šlehačku ve spreji, která je připravená k okamžitému použití. Nemusíme tak šlehačku připravovat sami a navíc si usnadníme práci s plněním. 
Doporučené nápoje: Vlašský ryzlink nebo jiné polosladké bílé víno, ovocná šťáva, káva, čaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat