11. února 2010

Bramboráčky

8 větších brambor,3 vejce,4 stroužky česneku,2 středně velké cibule,1 lžička majoránky, sůl, mletý pepř, mletá pálivá paprika,
2 lžíce hladké mouky,2 balíčky olomouckých syrečků,olej na smažení
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a slijeme z nich přebytečnou vodu. Rozklepneme k nim vejce, přidáme utřené stroužky česneku, nastrouhanou cibuli, podle chuti majoránku, sůl, pepř, papriku a mouku.Vše důkladně zamícháme.
Připravíme si těsto, které by mělo být hustější než na bramboráky. Necháme ho asi pět minut odpočinout. Syrečky nakrájíme na silnější plátky.Do lívanečníku nalijeme olej a necháme ho rozpálit. Pak na něj dáme trochu bramborového těsta. Na těsto položíme plátek syrečku a zakryjeme opět těstem. Naplněný bramboráček upečeme z obou stran do zlatova

Žádné komentáře:

Okomentovat