8. února 2010

Vepřové kotlety s kysaným zelím s jablky

4 vepřové kotlety,2 stroužky česneku,1 větší cibule,400 g kysaného zelí,1 velké nasládlé jablko,sůl,drcený kmín,1/2 lžičky sladké papriky,250 ml sladké smetany,2-3 lžičky hladké mouky,tuk
Na tuku osmažte drobně nakrájenou cibuli, přidejte papriku, osmahněte, podlijte vodou, vložte na kousky pokrájené zelí a vařte. Jablko oloupejte, zbavte jádřince, nastrouhejte nahrubo a přidejte k zelí. Vařte, dokud zelí nezměkne. Osolte, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a nakonec zahustěte smetanou s rozmíchanou moukou. Kotlety naklepejte, osolte a na tuku opečte po obou stranách dozlatova. Hotové kotlety vložte do připraveného zelí. Podávejte s bramborovými knedlíky nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat