4. března 2011

Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

600 g kuřecích prsíček, sůl, římský kmín, olej
tvarůžková omáčka: 400 ml smetany, 400 g tvarůžků, lžíce hladké mouky,drcený římský kmín 
Kousky kuřecího masa napíchané na jehle opečeme v pánvi na horkém oleji. Tvarůžky jemně umeleme, rozpustíme v osolené smetaně, zahustíme moukou a okořeníme. Hotovou omáčkou pak přelijeme kuřecí špízy.

Pikantní narozeninový dortík

Počet tvarůžků i plátků anglické slaniny podle velikosti formy,mletá sladká paprika,pepř, sůl, tavený sýr s tvarůžky, 50 g másla, zelenina 

Do vymazané formy dáváme střídavě tvarůžky, anglickou slaninu a koření. První i poslední vrstvu tvoří tvarůžky. Dort velmi pomalu zahříváme v troubě (150 °C). Když se povrch zvedne, propícháme jej. Za 20 minut dort vyndáme a necháme ztuhnout. Tavený sýr ušleháme s máslem, potřeme vyklopený dort a ozdobíme zeleninou. 

Tvarůžková topinka (4 porce)

4 plátky chleba, 8 kulatých olomouckých tvarůžků, 8 plátků parmské šunky, tavený sýr s tvarůžky, zelenina na ozdobu 
Krajíce chleba opečeme na oleji či v toustovači a na každý pak položíme dva tvarůžky obalené plátky šunky. Zapékáme v troubě, až se tvarůžky začnou rozpouštět. Na závěr ozdobíme taveným sýrem a kousky zeleniny.

Loštické lívanečky

8 kulatých tvarůžků, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, sůl, olej, borůvkový džem,šlehačka, ovoce 
Z mouky, mléka a soli ušleháme husté těstíčko, do něhož ponoříme každý tvarůžek. Obalené je pak pomalu smažíme na oleji, až zezlátnou. Hotové lívanečky zdobíme borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem.