9. května 2010

Malinová šťáva za studena

2,5 kg ovoce (maliny, jahody...),5 dkg kyseliny citronové,1,5 l vody,2,5 kg cukr krystal,
konzervační prostředek proti plísním

Ovoce přebereme,omyjeme a nasypeme do hrnce kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1 a  půl litru studené vody, rozmícháme a necháme v chladnu (nejlépe v lednici) uležet 24 hodin. Pak na další hrnec kam budeme ovoce cedit natáhneme nemocniční gázu, nebo něco podobného(kamarádka používá dětskou látkovou plínku), řádně ji musíme připevnit (nejlépe gumou stáhnout pod vrškem hrnce) aby se nám při cezení zrníčkový odpad  nepropadal do šťávy. Ovoce tedy scedíme a necháme řádně okapat. Nakonec přidáme 2 a půl kg cukru a mícháme dokud se nerozpustí, nezapomeneme také vmíchat Konzervační prostředek proti plísním, aby se nám šťáva nezkazila. Nalejeme do sklenic, nebo plastových láhví. Většinou mi z toho vyjdou tak 3 až 4 litry výborné voňavé šťávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat