9. února 2010

Bramborová sláma

6 brambor., olejová lázeň na smažení., sůl., 
Brambory oškrabeme a najemno ustrouháme. Brambory namočíme na přibližně na hodinu do vody, aby se z nich vyplavilo co nejvíce škrobu. pečlivě je opláchneme, necháme okapat a osušíme v utěrce. Zahřejeme olejovou lázeň a po malých hrstkách do ní ponoříme ustrouhané brambory. Pomocí naběračky s otvory pravidelně bramborovou slámu mícháme, dokud smažením nezíská lehce jantarovou barvu. Jakmile jsou brambory osmažené, necháme je okapat a vysypeme na savý kuchyňský papír. Bramborovou slámu posolíme jemnou solí a urovnáme na mísu. Podáváme vlažnou nebo studenou. 
Rada: Doporučujeme ustrouhat si brambory večer předem a nechat je namočené ve studené vodě v chladničce přes noc, aby se vyplavilo co nejvíce škrobu. Během smažení bramborovou slámu pravidelně mícháme, aby se proužky brambor navzájem neslepovaly. 
Doporučené nápoje: lehké stolní víno, pivo, limonáda, sodovka.

Žádné komentáře:

Okomentovat