11. února 2010

Cuketová musaka s rajčaty

650 g malých cuket,300 g rajčat,150 g cibule,2 stroužky česneku,500 g moučnatých brambor,70 g směsi bylinek,3 lžíce olivového oleje,sůl,pepř,po 170 ml mléka a smetany,3 vejce,100 g strouhané goudy,strouhaný muškátový oříšek,2 lžíce másla
Cukety očistíme a podélně nakrájíme na plátky, spařená a oloupaná rajčata na kostky. Oloupanou cibuli a česnek posekáme, brambory omyjeme a nastrouháme na plátky. Bylinky posekáme.Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli a česnek zesklovatíme na oleji. Přidáme rajčata a povaříme. Osolíme a opepříme.Smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Zapékací formu vymažeme máslem a vrstvíme do ní brambory, cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčku. Každou vrstvu osolíme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka pokladená vločkami másla. Zapékáme asi 60 min. a ozdobíme rozmarýnem.

Žádné komentáře:

Okomentovat