Cukety očistíme a podélně nakrájíme na plátky, spařená a oloupaná rajčata na kostky. Oloupanou cibuli a česnek posekáme, brambory omyjeme a nastrouháme na plátky. Bylinky posekáme.Troubu předehřejeme na 200 °C . Cibuli a česnek zesklovatíme na oleji. Přidáme rajčata a povaříme. Osolíme a opepříme.Smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Zapékací formu vymažeme máslem a vrstvíme do ní brambory, cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčku. Každou vrstvu osolíme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka pokladená vločkami másla. Zapékáme asi 60 min. a ozdobíme rozmarýnem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
11. února 2010
Cuketová musaka s rajčaty
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat