11. února 2010

Bleskové jablkové knedlíky

130 g hrubé mouky,200 g měkkého tvarohu,4 jablka,60 g másla,2 vejce,špetka prášku do pečiva,citronová šťáva,sůl,cukr a skořice na posypání,rozehřáte máslo na přelití
Měkký tvaroh utřeme s máslem,přidáme vejce,prosátou mouku,prášek do pečiva a sůl.nakonec do těsta zapracujeme oloupaná a na kostičky nakrájena jablka,které jsme předem pokapali citronovou šťávou,aby nezhnědla.Z těsta vypracujeme kulaté knedlíky.Dva litry vody uvedeme do varu a 15 až 20 minut v ní knedlíky vaříme.Před podávánim posypeme cukrem a skořicí,přelijeme máslem.Labužníkum doporučujeme přidat na závěr tvaroh, smetanu nebo ovocný jogurt.

Žádné komentáře:

Okomentovat