11. února 2010

Bramborák zapečený hubový

300-400 g čerstvých hub,1 lžíce sádla nebo oleje,sůl,kmín,700 g brambor,3 vejce,5 lžíc polohrubé mouky,mléko podle potřeby,4 stroužky česneku,majoránka,tuk na vymazání pekáče
Očištěné houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém tuku krátce osmahneme v kastrůlku, osolíme, ochutíme drceným kmínem a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Mezitím nastrouháme do mísy syrové oloupané brambory, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme a podle potřeby zředíme mlékem. Do těsta vmícháme podušené vychladlé houby, lisovaný česnek a hrst majoránky. Vlejeme do vymaštěného pekáče a v troubě zapečeme do zlatova a do křupava.

Žádné komentáře:

Okomentovat