8. února 2010

Plněná jablka

4 větší jablka,2 ks hermelínu nebo 200 g nivy,1 vejce,2 dl bílého vína,4 lžíce zakysané smetany,bílý mletý pepř,citrónová šťáva,sůl,máslo
Oloupejte jablka, rozpulte, odstraňte jádřince,vydlabejte část dužniny (uchovejte ji), potřete jablka ze všech stran citrónovou šťávou. Vydlabanou jablečnou dužninu a sýr spolu rozmačkejte,osolte, opepřete a smíchejte s vejcem a smetanou.Směsí naplňte půlky jablek, naskládejte je do zapékací mísy nebo pekáče, podlijte vínem,v předehřáté troubě zapečte při cca. 180 -200°C. Před vyndáním z trouby poklaďte jablka kouskem másla a ihned podávejte jako teplý předkrm nebo lehkou večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat