21. srpna 2010

Držková polévka z kotrče

1 plodnice kotrče (500 g), 1,5 l vody, 1 cibule,2 lžíce sádla (tuku), špetka pepře, špetka pálivé papriky,lžička kmínu, 2 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, kostka Masoxu (hovězího vývaru, bujónu)
Důkladně propereme kotrče. Dá to práci, neboť má mnoho záhybů a drží se v něm jehličky. Dáme vařit zvlášť asi na 30 minut do vody.V hrnci rozpustíme tuk na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, paprikou a kmínem, uděláme jíšku. Tu zalijeme 1,5 litrem vody. přidáme kostku Masoxu a asi 45 minut povaříme. Kotrče nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a ještě chvíli povaříme. Na závěr přidáme lžíci nasekané petrželky

1 komentář: