Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. února 2010
Brodské knedlíky k huse
1 kg vařených studených brambor umeleme, dáme na vál, přidáme 25 dkg hrubé mouky, 3 dkg krupice, 1 kávovou lžičku soli a vše lehce promícháme. Uprostřed těsta udìláme jamku, přidáme 1 vejce a dobře zpracujeme; naposled zaválíme do těsta 15 dkg na kostky nakrájené osmažené housky. Z těsta uděláme pak podlouhé knedlíky, v prudce vařící vode vaříme 5-10 minut podle velikosti. Velmi chutné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému masu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat