Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Dobrá dortová naplň
Třeme do běla 20 dkg másla. Potom zamícháme utřené máslo s 10 dkg práškového cukru a s vychladlou kašičkou. Kašičku připravíme takto: Na kastrulek dáme 6 dkg hladké mouky a 5 dkg nejjemnìjšího práškového cukru. Uprostřed uděláme dulek, dáme do něho 2 žloutky, 2 lžíce mléka a dobře vše rozetřeme na hladkou kašičku. Pak přidáme 3/8 l mléka, směs dáme na mírný oheň a za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout a po kouscích zatíráme do utřeného másla. Pro příchut přidáme rum.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat