Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
16. února 2010
Bramborové kobližky k obložení masa
6 velkých brambor uvaříme, za horka prolisujeme, osolíme, přidáme dva žloutky, kousek másla a tolik mouky, aby bylo pěkné těsto. Pak vyválíme asi na 1/4 cm silnou placku,z které vykrajujeme ruzné tvary, a osmažíme v horkém tuku. K samotnému jídlu je pečeme jako lívanečky a mažeme povidly, nebo pečeme v pánvi jako omelety a plníme špenátem,posypeme parmasánem a dáme péc, nebo je rozválíme na silnější placky, plníme masem a vaříme v ubrousku 3/4 hod. Pak je polijeme máslem a sypeme strouhanou houskou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat