Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Třena babovka
12 dkg másla utřeme do pěny a za dalšího míchání přidáme 14 dkg práškového cukru, 5 žloutku, trochu tlučené vanilky, 25 dkg pšeničné mouky a 20 dkg bramborové moučky Solamyl, 1/4 litru vlahého mléka, jednu lžíci rumu, sáček prášku do pečiva a z 5 bílku tuhý sníh. Nakonec přidáme hrozinky, sekané loupané mandle nebo jemně usekaný citronát.Bábovkové tvořítko vytřeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, těsto do něj vlejeme a pečeme asi hodinu do zlatova. Upečenou vyklopíme, posypeme cukrem a vychladlou krájíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat