Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Ořiškový dort
15 dkg cukru třeme s 5 žloutky. Do toho zvolna zamícháme pevný sníh z 5 bílku, 8 dkg mouky pšeničné, 6 dkg bramborové moučky Solamyl, 6 dkg strouhaných oříšku a citronovou kuru. Pečeme zvolna 1 hod. ve vymaštěné a pomoučněné formě. Vychladlý dort mužeme pokropiti but rumem nebo červeným vínem, malinovou štávou atd. Takto připravený dort naplníme but čokoládovým nebo kávovým krémem a zdobíme šlehačkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat