Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Brodská babovka z bramborové moučky
Na míse třeme asi 20 minut 6 žloutkù, 18 dkg práškového cukru, z pul citronu strouhanou kuru a lžíci citronové štávy. Pak do toho zlehka zamícháme 5 dkg spařených loupaných a jemně sekaných mandlí, 2 dkg sekaného citronátu, ze 6 bílku tuhý sníh a 14 dkg bramborové moučky Solamyl. Tvořítko vytřeme máslem, vysypeme strouhanou žemlí,hmotu do něj vpravíme, urovnáme a pečeme v nepříliš prudké troubě asi 40 minut do ružova. Prochladlou posypeme vanilkovým cukrem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat