Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Kávový dort
Do bìla utřeme 7 žloutku a 21 dkg prosátého práškového cukru. Do utřeného zvolna zamícháme ze 7 bílkù tuhý sníh, 10 dkg hrubé pšenièné mouky, 5 dkg bramborové moučky Solamyl, 6 dkg strouhaných ořechu a 8 zrnek mleté kávy. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme asi 1 hod. Při pečení zbytečně troubu neotvíráme. Upečený studený dort rozřízneme a plníme dortovou máslovou náplní. Polejeme kávovou polevou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat