Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. února 2010
Škubanky
1 kg oloupaných nakrájených brambor dáme do hrnce, zasolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Brambory nesmì příliš změknout, pak na nì nasypeme 10 dkg hladké a 10 dkg hrubé mouky, držadlem vařečky uděláme 5-6 otvoru. Až voda vystoupí a mouka je dukladně spařena, přebytečnou vodu scedíme, těsto řádně rozmačkáme a vymícháme, aby bylo tuhé a hladké. Podle chuti dosolíme; pak ostrou lžicí, namočenou v horkém tuku, vykrajujeme kousky a klademe na mísu. Sypeme tvarohem a mastíme máslem, nebo tlučeným mákem a mastíme sádlem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat