Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. února 2010
Brambory s vajičkem
Nemoučné brambory (1 kg) uvaříme do poloměkka, načež je oloupáme a za horka nakrájíme na čtvrtky. V kastrole rozehřejeme máslo (15 dkg), brambory jsou jimi dobře obaleny. Brambory upravíme vařečkou, necháme brambory na ohni tak dlouho, až máslem nasáknou a změknou. Do takto připravených brambor rozbijeme 8 čerstvých vajec, osolíme a pokrm mícháme tak dlouho, až vejce přiměřene zhoustnou a brambory do nich vložíme a míchame stále lehce na mísu do kopečka, posypeme je sekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou a podáváme se salátem nebo červenou řepou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat