Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
17. února 2010
Flummery z bramborové moučky
Svaříme 1/2 litru mléka se strouhanou kurou z 1 citronu, s kouskem celé skořice a špetkou soli. V trošce studeného mléka rozkvedláme 7 dkg bramborové moučky Solamyl a když se mléko vaří, přiléváme k němu zvolna za stálého míchání bramborovou moučku tak dlouho, až se vše svaří v hladkou kaši. Pak skořici vyjmeme, přidáme 8 dkg strouhaných loupaných mandlí, 5 dkg másla a 8 dkg tlučeného cukru. Po chvilce vysypeme tuto kaši na mísu spláchnutou studenou vodou a dáme vše vychladnout; pak okrášlíme ovocným želé a pŕedkládáme s malinovou nebo rybízovou štávou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat