Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. února 2010
Bramborové smažené knedličky
Utřeme 5 dkg másla, 4 žloutky, sul, 60 dkg vařených prolisovaných bramboru, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, sekanou zelenou petrželku, ze 3 bílkù sníh, na špičku nože prášku do pečiva a strouhané housky tolik, aby těsto drželo pohromadě. Děláme knedlíčky asi jako ořech veliké, obalujeme je ve vajíčku a asi v 10 dkg strouhané housky.Pak je v 15 dkg rozpáleného sádla usmažíme a podáváme se špenátem nebo hlávkovým salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat