Z mleka,drozdi a asi 2 lzic mouky pripravime kvasek. Zeli nakrajime,pridame mouku,rozehrate sadlo, skvarky, sul, pepr a kvasek a vypracujeme testo, ktere nechame asi 0.5-1 hodinu kynout. Potom z testa vyvalime plat asi 0.8cm silny,nakrajime na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka, dame na vymasteny plech a ve vyhrate troube peceme dozlatova. Doporucuju 180~C a pect 30-40 minut dokrupava.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. ledna 2017
Zelný koláč
200 g kysaneho zeli, 200 g hladke mouky, 70 g sadla nebo 50 g sadla a 50 g skvarku, 0.5 dl mleka, 25 g drozdi, sul, mlety pepr
Z mleka,drozdi a asi 2 lzic mouky pripravime kvasek. Zeli nakrajime,pridame mouku,rozehrate sadlo, skvarky, sul, pepr a kvasek a vypracujeme testo, ktere nechame asi 0.5-1 hodinu kynout. Potom z testa vyvalime plat asi 0.8cm silny,nakrajime na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka, dame na vymasteny plech a ve vyhrate troube peceme dozlatova. Doporucuju 180~C a pect 30-40 minut dokrupava.
Z mleka,drozdi a asi 2 lzic mouky pripravime kvasek. Zeli nakrajime,pridame mouku,rozehrate sadlo, skvarky, sul, pepr a kvasek a vypracujeme testo, ktere nechame asi 0.5-1 hodinu kynout. Potom z testa vyvalime plat asi 0.8cm silny,nakrajime na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka, dame na vymasteny plech a ve vyhrate troube peceme dozlatova. Doporucuju 180~C a pect 30-40 minut dokrupava.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat