Slezinky odblaníme, dobře propláchneme a nakrájíme napříč na asi 2 cm široké proužky. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slezinky, osmahneme, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme tymián a dusíme. Hotové slezinky osolíme a přidáme utřený česnek. Podáváme s brambory nebo rýží.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. ledna 2017
Dušené vepřové slezinky
500 g vepřových slezinek, 50 g tuku, cibuli, lžičku hladké mouky, tymián, sůl,stroužek česneku
Slezinky odblaníme, dobře propláchneme a nakrájíme napříč na asi 2 cm široké proužky. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slezinky, osmahneme, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme tymián a dusíme. Hotové slezinky osolíme a přidáme utřený česnek. Podáváme s brambory nebo rýží.
Slezinky odblaníme, dobře propláchneme a nakrájíme napříč na asi 2 cm široké proužky. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slezinky, osmahneme, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme tymián a dusíme. Hotové slezinky osolíme a přidáme utřený česnek. Podáváme s brambory nebo rýží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat