Vymažeme formu tukem, zbytek dáme do mísy s kořením a 2 ks žloutků a vymícháme. Přidáme krájenou veku na kostky a polijeme mlékem. Přidáme kostičky vařeného masa a dvě natvrdo vařená vejce, krájené zeleně natě, promícháme vše s pevným sněhem ze 2 ks bílků, vlijeme do formy a zvolna pečeme do zlatova. Podáváme teplou i studenou se salátem z čerstvé zeleniny.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. února 2017
Velikonoční nádivka ze zeleninou
8 ks housek, 250 g uzeného bůčku, 4 ks vajec, 3 dl mléka, 100 g margarínu, 150 g míchané zeleniny, 100 g pórku, česnekové nati, kopřiv nebo špenátu, pepř bílý, muškátový květ, sůl
Vymažeme formu tukem, zbytek dáme do mísy s kořením a 2 ks žloutků a vymícháme. Přidáme krájenou veku na kostky a polijeme mlékem. Přidáme kostičky vařeného masa a dvě natvrdo vařená vejce, krájené zeleně natě, promícháme vše s pevným sněhem ze 2 ks bílků, vlijeme do formy a zvolna pečeme do zlatova. Podáváme teplou i studenou se salátem z čerstvé zeleniny.
Vymažeme formu tukem, zbytek dáme do mísy s kořením a 2 ks žloutků a vymícháme. Přidáme krájenou veku na kostky a polijeme mlékem. Přidáme kostičky vařeného masa a dvě natvrdo vařená vejce, krájené zeleně natě, promícháme vše s pevným sněhem ze 2 ks bílků, vlijeme do formy a zvolna pečeme do zlatova. Podáváme teplou i studenou se salátem z čerstvé zeleniny.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat