Cibuli oloupeme, nakrajme nadrobno a orestujeme na rostlinem tuku doruzova. Pridame k ni sladkou mletou papriku, zamichame a zalijeme 1/2 litru vody. Cesnek oloupeme a utreme se soli. Pridame k ochucene a orestovane cibuli a vsechno priblizne 5 az 10 minut povarime. Skopove maso bez kosti mezitim nakrajime na kostky a potom vlozime do povareneho zakladu. Varime pod poklickou nejmene 30 minut. Pokrajime feferonky, ocistime a na kosticky nakrajime celer, mrkev i brambory. Kdyz je skopove polomekke, pridame zeleninu i feferonky a varime dalsich 30 minut. Kvetak opereme, nechame okapat a rozebreme na ruzicky. Pridame jej k masu se zeleninou a arime dalsich 20 minut, az kvetak zmekne. Valassky gulas podavame s pecivem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. ledna 2017
Valašský guláš ze skopového
pro 4 osoby: 600 g skopoveho masa bez kosti, 1 vetsi cibuli, 1/4 stredne velkeho celeru, 1/2 stredne velkeho kvetaku, 1 vetsi mrkev, 3 vetsi brambory, 5 strouzku cesneku, 2 feferonky, sul, 1/4 kavove lzicky mlete sladke papriky, 3 polevkove lzice rostlinneho tuku
Cibuli oloupeme, nakrajme nadrobno a orestujeme na rostlinem tuku doruzova. Pridame k ni sladkou mletou papriku, zamichame a zalijeme 1/2 litru vody. Cesnek oloupeme a utreme se soli. Pridame k ochucene a orestovane cibuli a vsechno priblizne 5 az 10 minut povarime. Skopove maso bez kosti mezitim nakrajime na kostky a potom vlozime do povareneho zakladu. Varime pod poklickou nejmene 30 minut. Pokrajime feferonky, ocistime a na kosticky nakrajime celer, mrkev i brambory. Kdyz je skopove polomekke, pridame zeleninu i feferonky a varime dalsich 30 minut. Kvetak opereme, nechame okapat a rozebreme na ruzicky. Pridame jej k masu se zeleninou a arime dalsich 20 minut, az kvetak zmekne. Valassky gulas podavame s pecivem.
Cibuli oloupeme, nakrajme nadrobno a orestujeme na rostlinem tuku doruzova. Pridame k ni sladkou mletou papriku, zamichame a zalijeme 1/2 litru vody. Cesnek oloupeme a utreme se soli. Pridame k ochucene a orestovane cibuli a vsechno priblizne 5 az 10 minut povarime. Skopove maso bez kosti mezitim nakrajime na kostky a potom vlozime do povareneho zakladu. Varime pod poklickou nejmene 30 minut. Pokrajime feferonky, ocistime a na kosticky nakrajime celer, mrkev i brambory. Kdyz je skopove polomekke, pridame zeleninu i feferonky a varime dalsich 30 minut. Kvetak opereme, nechame okapat a rozebreme na ruzicky. Pridame jej k masu se zeleninou a arime dalsich 20 minut, az kvetak zmekne. Valassky gulas podavame s pecivem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat