Zelí očistíme, rozebereme, tvrdé části listu vykrájíme, opereme a nakrájíme na tenké nudličky. Majonézu smícháme s jogurtem, jemně sekanou cibulkou, hořčicí, přidáme špetku cukru a koření podle chuti. Ochucenou majonézu smíchanou s jogurtem promícháme s jemně nakrájeným zelím a necháme dobře proležet ve studenu. Nastrouháme sýr, promícháme se strouhanou houskou. Plátky šunky namáčíme nejdřívě v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Smažíme je v dostatečném množství rozpáleného tuku do zlatova.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. února 2017
Smažená šunka a salát z hlávkového zelí s majonézou
4 silné plátky šunky, 12 dkg sýra goudy, vejce, strouhanka a tuk na smažení, 50 dkg hlávkového zelí, 5 lžic majonézy, 3 lžíce jogurtu, sul, pepř, curry, paprika, špetka cukru, cibule, 1/2 lžičky hořčice
Zelí očistíme, rozebereme, tvrdé části listu vykrájíme, opereme a nakrájíme na tenké nudličky. Majonézu smícháme s jogurtem, jemně sekanou cibulkou, hořčicí, přidáme špetku cukru a koření podle chuti. Ochucenou majonézu smíchanou s jogurtem promícháme s jemně nakrájeným zelím a necháme dobře proležet ve studenu. Nastrouháme sýr, promícháme se strouhanou houskou. Plátky šunky namáčíme nejdřívě v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Smažíme je v dostatečném množství rozpáleného tuku do zlatova.
Zelí očistíme, rozebereme, tvrdé části listu vykrájíme, opereme a nakrájíme na tenké nudličky. Majonézu smícháme s jogurtem, jemně sekanou cibulkou, hořčicí, přidáme špetku cukru a koření podle chuti. Ochucenou majonézu smíchanou s jogurtem promícháme s jemně nakrájeným zelím a necháme dobře proležet ve studenu. Nastrouháme sýr, promícháme se strouhanou houskou. Plátky šunky namáčíme nejdřívě v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Smažíme je v dostatečném množství rozpáleného tuku do zlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat