Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. ledna 2017
Vepřový závitek s celerem
750 g vepřového bůčku, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 30 g oleje, 3 vejce, 200 g sterilovaného celeru, 50 g kapií, 50 g rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 40 g hladké mouky
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat