Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemimléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 min., aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 h. kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 h. kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. února 2017
Velikonoční bochánek
400 g hladké mouky, 100 g rostlinného tuku, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlí, 1 vanilkový cukr, sůl, vejce na potření
Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemimléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 min., aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 h. kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 h. kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.
Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemimléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 min., aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 h. kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 h. kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat