Vepřové koleno omyjeme, podélně nařízneme, osolíme a posypeme grilovacím kořením (nešetříme). Koleno vložíme na pekáč a zalijeme směsí černého piva s kefírem. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin odležet (obracíme). Poté vložíme do trouby a pečeme přikryté na 200 stup. asi 70 min. poté odkryjeme a za častého polévání dopečeme do zlatova. Příloha : chléb, křen, hořčice, kyselá okurka.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. února 2017
Vepřové koleno na pivu
1 větší vepřové koleno, 1/4 l černého piva, 1/4 kefíru, grilovací koření, sůl
Vepřové koleno omyjeme, podélně nařízneme, osolíme a posypeme grilovacím kořením (nešetříme). Koleno vložíme na pekáč a zalijeme směsí černého piva s kefírem. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin odležet (obracíme). Poté vložíme do trouby a pečeme přikryté na 200 stup. asi 70 min. poté odkryjeme a za častého polévání dopečeme do zlatova. Příloha : chléb, křen, hořčice, kyselá okurka.
Vepřové koleno omyjeme, podélně nařízneme, osolíme a posypeme grilovacím kořením (nešetříme). Koleno vložíme na pekáč a zalijeme směsí černého piva s kefírem. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin odležet (obracíme). Poté vložíme do trouby a pečeme přikryté na 200 stup. asi 70 min. poté odkryjeme a za častého polévání dopečeme do zlatova. Příloha : chléb, křen, hořčice, kyselá okurka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat