Brambory uvaříme, ve slané vodě a prolisujeme. Přidáme máslo, muškát, žloutky a jemně sekanou petržel, podle chuti ještě přisolíme. Na moukou posypaném prkénku vyválíme váleček, nakrájíme na stejnoměrné kousky, tvarujeme kroketky, které namáčíme v rozšlehaných bílcích. Obalujeme je ve strouhance a strouhaných mandlích a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. ledna 2017
Bramborové kroketky
1 kg brambor, sul, lžíce másla, muškát, 2 vejce, lžíce jemně sekané petrželky, mouka, strouhanka, strouhané mandle, tuk na smažení
Brambory uvaříme, ve slané vodě a prolisujeme. Přidáme máslo, muškát, žloutky a jemně sekanou petržel, podle chuti ještě přisolíme. Na moukou posypaném prkénku vyválíme váleček, nakrájíme na stejnoměrné kousky, tvarujeme kroketky, které namáčíme v rozšlehaných bílcích. Obalujeme je ve strouhance a strouhaných mandlích a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Brambory uvaříme, ve slané vodě a prolisujeme. Přidáme máslo, muškát, žloutky a jemně sekanou petržel, podle chuti ještě přisolíme. Na moukou posypaném prkénku vyválíme váleček, nakrájíme na stejnoměrné kousky, tvarujeme kroketky, které namáčíme v rozšlehaných bílcích. Obalujeme je ve strouhance a strouhaných mandlích a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat