18. března 2010

Plněná sekaná roláda

50 dkg vepřového plecka, 25 dkg libovějšího bůčku, 50 dkg hovězího, 5 dkg cibule, sůl, pepř, 2 žloutky, 1 lžíce
polohrubé mouky, 1/8 l mléka, 2 žemle
náplň: 3 vejce, 2 dkg másla, 10 dkg gothajského salámu, 1 lžička sekané pažitky
do pekáče: 5 dkg cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje
Maso nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Přidáme žemle, předem namočené v mléce, cibuli ustrouhanou
na křenovém struhadle, utřenou se solí a pepřem. Přidáme žloutky, mouku a dobře vypracujeme. Dáme do
chladničky. Druhý den si připravíme vejce usmažená na másle s přidáním pažitky. Masovou hmotu rozprostřeme
na prkénko namočené vodou a zpracujeme obdélník. Na obdélník poklademe plátky salámu a míchaná vejce
a pevně srolujeme. Roládu přeneseme do pekáče na rozpálený olej, přidáme cibuli a česnek a pečeme a občas
podlijeme vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat