16. března 2010

Marocký hrnec

paprika červená,zelená a žlutá čerstvá,rajčata,ryba bez kostí hejk,filé,vegeta koření,červená paprika nepálivá,zelená nať petržele a kopru,česnek,masox či jiné koření na duchucení,sůl dle chuti,na rybu více
Na dno hrnce dáme pokrájená rajčata,dno opravdu zaplníme,na rajčata tři barvy paprik na větší kusy,opět zaplníme dno.Na zeleninu dáme hustě kousky ryb,na rybu naklademe místo vedle místa tenké plátky česneku.Zakryjeme celou plochu!na česnek nasypeme nakrájený kopr a petrželku,může být i zelená cibulka.Ve vodě rozmícháme Vegetu a zalejeme celý vnitřek aby byl skutečně ponořen.Můžeme rozdrobit i masox ať je jídlo chutnější.Nahoru posypeme červenou paprikou po celé ploše,kdo má rád pikantní může i trochu pálivé.Jídlo vaříme tak dlouho až je dně pouze tolik šťávy , aby nám stačila na podlití rýže,brambor nebo jiné přílohy.Je velmi chutné i s čerstvým chlebem.Zastánce dělené stravy nepotřebuje  přílohy,jídlo je syté i bez ní.Protože je finančně náročné vyříme v létě kdy jsou ingredience levnější.Pro masožravé je možno místo ryby naklást do hrnce jakékoliv maso.Je to také výborné.Než se voda vyvaří může trvat i 2,5hod.Nevařte prosím,hlavně v závěru naplno,rajčata by se mohla připálit.

Žádné komentáře:

Okomentovat