16. března 2010

Karpatská palačinka

palačinka: 400 gr hladké mouky,1 vejce, 2 dcl mléka,1 lžíce cukru, špetka soli, 2 lžíce oleje, 1 dcl vody, náplň do palačinky: 3 kostky rybí filety,2 velké cibule,koření na rybu, sůl
omáčka: 4 stroužky česneku,1 dcl tatarské omáčky,0,5 dcl kečupu, pepř
Filé rozmělníme, nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na pánvi. Přidáme rozmělněné filé a společně osmažíme. Příprava palačinky: Smícháme všechny ingredience na palačinky a vzniklé těsto bez hrudek naléváme na pánev. Hotové palačinky si dáme na talíř a naplníme náplní do palačinky. Palačinky zabalíme jako šátečky a zajistíme párátkem. Naplněné palačinky z obou stran osmahneme na pánvi dozlatova. Hotové palačinky podáváme s omáčkou, kterou sme připravili smícháním tatarky, kečupu a rozmačkaného česneku a dle chuti opepřit.

Žádné komentáře:

Okomentovat