18. března 2010

Máslové řízky z bůčku

3/4 kg bůčku, sůl, 1 žemle, 1/2 lžíce Vegety speciál, 1/8 l mléka.
Maso nakrájíme na kostky a umeleme současně se zvlhčenou žemlí. Mírně osolíme, přidáme Vegetu a mléko
a vypracujeme hmotu. Dáme ji do druhého dne do chladničky. Připravíme si podlouhlé řízky 1 cm silné. Obalíme je v hladké mouce a opečeme je po obou stranách na oleji. Při dopékání přidáme 1 menší rozkrájenou cibuli, podlijeme horkou vodou a dusíme 15 minut. Řízky přendáme do kastrolu. Šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zalijeme podle potřeby horkou vodou a povaříme do šťávy. Šťávu přecedíme na řízky, přidáme máslo a ještě prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat