4 kusy
kuřecích prsou nebo 400 g vepřového masa,8 stroužků česneku, 1-2 vejce, zakysaná
smetana, strouhanka, olej
na smažení, mléko, sůl, pepř, máslo, bylinky dle chuti (pažitka, petrželka,
libeček, rozmarýn apod.)
Kuřecí
nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko
rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme
řízky a vložíme do nasekaných bylinek
dle chuti smíchaných se strouhankou Strouhanku řádně přimáčkneme na
maso. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. Česnekový olej
vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je
olej skoro rozpálený, vhodíme do něj
oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a pak ho
vyndáme. Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme
přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým
plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým
salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat