500 g předního hovězího masa, menší cibule, 2 lžíce
másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového kořen,í 1 ks bobkového listu 200 g
rajského protlaku, 200 ml kečupu, sůl, cukr podle chuti, perníkové koření
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový
list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou,
abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na
něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a
vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové
koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého
míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso
naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s
houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat