Vykostíme kuře a maso nasekáme
nebo nahrubo umeleme. (Postup vykosťování - nejdřív začínáme u prsní kosti, pak
stehna,). Maso osolíme a přidáme k němu: žemle nakrájené na kostičky namočené
trochou vývaru, celá vejce, eidam nastrouhaný nahrubo, bazalku, rozmarýn, zelenou
cibulku, kopřivy nebo špenát, bílé víno. Promícháme, hmotu dochutíme a děláme z
ní placičky, které klademe na vymazaný plech a pečeme v troubě. (Z jednoho kuřete asi 9 placiček). Podáváme s paprikovou omáčkou a
blanžírovanou zeleninou (na másle). Prvně naservírujeme omáčku a do ní posadíme
2 řízečky.
Papriková omáčka : zpěníme cibulku,
přidáme papriku na nudličky a zalejeme vývarem (možno přidat i trochu bílého
vína).Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a zjemníme zakysanou smetanou. Možné
obměny podle druhu zeleniny - celerová, mrkvová,..
Žádné komentáře:
Okomentovat